top of page

Podcasts voor leerkrachten!

Ontdek de boeiende podcasts van Slim Snel Leren. Ben je ne de nascholingen ook zo beu? Heb je het gevoel dat je je tijd verspilt en niets concreets bijleert op een nascholing?

 

Onze podcasts zijn ontworpen om leraren te ondersteunen met effectieve strategieën, praktisch advies en innovatieve benaderingen voor het creëren van betekenisvolle leerervaringen. Luister snel naar de Podcasts van Slim Snel Leren, we nemen je mee naar een boeiende educatieve avontuur, waar elke aflevering je onderdompelt in de wereld van het onderwijs. Ontdek hoe je jouw educatieve praktijk kunt verbeteren terwijl je een spannend begrip ontwikkelt met de onderliggende theoretische principes.

Deze podcasts zijn geschreven en voorgelezen door Lisa De Saeger in samenwerking met leerkrachten, met hulp van Vincent De Puydt voor GNAP Studio.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

REEKS 1_GEDRAG VAN DE LLN

In deze eerste reeks gaan we ons bezig houden met pedagogische concepten die je gaan helpen om het gedrag van de leerling beter kan verstaan.

REEKS1_AFLEVERING 1: DE ZONE VAN NABIJE ONTWIKKELING/LEV VYGOTSKY

Vandaag duiken we in het boeiende concept van Lev Vygotsky: de "Zone van de Naaste Ontwikkeling" (ZNO). De ZNO is het pad tussen te makkelijke en te moeilijke opdrachten geven. Als je als leraar buiten de ZNO met je leerlingen werkt, leidt dit tot verveling of frustratie, wat leidt tot gedragsproblemen. Stel jezelf de volgende keer de vraag... als een leerling praat of de les stoort… zou het kunnen dat de leerling zich niet in zijn ZNO bevindt?

REEKS1_AFLEVERING 2: DE POSITIEVE BANADERING/B.F. SKINNER

In deze aflevering gaan we een spannend concept verkennen dat jouw manier van lesgeven zou kunnen veranderen: de theorieën van B.F. Skinner over de ‘Positieve benadering’. Ontdek hoe je een input gaat creëren om het gewenste gedrag van de leerling uit te lokken. Open de deur naar 150% positieve energie en ga op zoek naar een nieuwe techniek om je klasmanagement een boost te geven.

REEKS1_AFLEVERING 3: DE GOEDAARDIGE MANIPULATIE

Goedaardige manipulatie gebruiken is een manier om je groep te motiveren! En zoals jullie weten is een gemotiveerde klas, en klas met weinig gedragsproblemen. Luister naar deze aflevering en ontdek nieuwe strategieën die de motivatie van je leerlingen gaan stimuleren en die een directe invloed zullen hebben op hun gedrag. Een leerling die zichzelf meester voelt van zijn leerproces zal ook meer geneigd zijn hierin te investeren.

Contact

Neem contact voor vragen of suggesties met betrekking tot de komende afleveringen. Je feedback is waardevol en draagt bij aan de vormgeving van toekomstige inhoud. Laten we samen een verrijkende luisterervaring creëren. Bedankt dat je deel uitmaakt van dit educatieve avontuur!

bottom of page